Slavlje rukometaša Vojvodine (©Rukometni savez Srbije)
Slavlje rukometaša Vojvodine (©Rukometni savez Srbije)

Vošina sezona iz snova: Tripleta na Slanoj bari

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.06.23. | 19:49

Pirova pobeda Dinama u Pančevu protiv Novosađana sa 31:30 (15:17) u drugom meču finala, ali pehar Kupa Branislava Pokrajca ide u Novi Sad posle trijufma čete Borisa Rojevića pre tri dana na svom terenu sa 28:22

Najbolju sezonu u istoriji rukometaši Vojvodine su krunisali i peharom u Kupu Srbije, takmičenju koje nosi naziv po legendarnom srpskom stručnjaku Branislavu Pokrajcu. U revanšu finala Dinamo je slavio u dvorani Strelište sa 31:30 (15:17), ali je u prvom meču bilo 28:22 za četu Borisa Rojevića koja je osvojila tripletu i na najlepši način završila sezonu iz snova. Vrbašanin na klupi Lala je stigao do 14. pehara za pet godina. Ovo je Lalama osmi trofej Kupa Srbije, uz 11 za šampiona naše zemlje.

Pitanje osvajača Kupa Srbije se nijednog trenutka nije postavljalo. Lale su sigurnom igrom imali vođstvo 50 minuta. Bilo je i +5 – 23:18 u 43. minutu, činilo se da će biti dvostruka pobeda u finalu, ali su se svežiji, odmorniji Pančevci preneli u finišu i zahvaljujući pre svega krilnim igračima Marku Peroviću i Milošu Kostadinoviću uspeli da slave i nanesu tek treći poraz Lalama u domaćim takmičenjima u sezoni. Dva puta su Novosađani pali u Pančevu, a jednom u Leskovcu kada su igrali s drugom timom u poslednjem kolu ligaškog dela Superlige Srbije. Nikola Jezdimirović je u 50. minutu doneo prvo vođstvo timu Dragana Markovića - 26:25. Igralo se gol za gol u finišu.

Izabrane vesti

Posle promašaja pivotmena Voše Luke Rogana sa šest metara, 45 sekundi pre kraja, domaćini su imali poslednji napad. Veljko Čabrilo je fauliran za sedam metara, a najbolji pojedinac meča Marko Perović, koji je u nastavku preporodio Dinamo, zamenio je Stefana Sunajka, prevario je Frana Lučina iz penala, za konačnih 31:30.

Na kraju su oba tima bila zadovoljna, Vojvodina trofejem, trećim u sezoni, jedino je na početku septembra poražena u Superkupu od Metaloplastike u Loznici, dok su Pančevci trijumfom završili ovu sezonu u kojoj su bili četvrti u Superligi Srbije, pa su opet izborili plasman u EHF kup.

Vojvodina je igrala bez dvojice najboljih ofanzivaca, Belorusa Borisa Puhovskog i Tunišanina Mohameda Aziza Aidija, dok su odranije povređeni Milan Milić i Miloš Grozdanić. Domaćin nije mogao da računa na dva ključna igrača, srednjeg beka Danila Radovića i pivotmena Uroša Pavlovića.

U pobedničkom timu Marko Perović je bio najbolji sa osam pogodaka, od toga četiri sa linije sedam metara. Duško Čelica je dao pet, sve u prvih 30 minuta, dok je mladi desni bek Vuk Novaković i levo krilo Stefan Sunajko postigli po četiri. Miloš Kostadinović i Veljko Čabrilo dodali su po tri. U nastavku je odličan na golu bio Obrad Ivezić koji je sakupio pet odbrana, dok je u prvih 30 minuta Nemanja Marjanović skinuo dve lopte gostima, od toga jedan sedmerac Ocvirku.

Najbolji igrač gostiju bio je Slovenac Gregor Ocvirk sa sedam golova, od toga jedan iz sedmerca. Odlično je levi bek iskoristio veću minutažu, pogađao sa devet metara i bio najopsniji u redovima šampiona. U prvom poluvremenu su sjajni bili i pivotmen Živan Pešić i desno krilo Marko Vasić. Obojica su po četiri puta pogodili mrežu Dinama, koliko je dao i oporavljeni Branko Tomić. Luka Rogan, Srđan Milić i Bojan Rađenović su se po tri puta upisali u listu strelaca, a Darko Milenković dva puta. Odličan na golu bio je hrvatski internacionalac Fran Lučin sa 10 odbrana, od toga jedan sedmerac.

Boris Rojević nije krio zadovoljstvo novim trofejem. Podsetio je da Vojvodina osvojila i četvrti pehar ove sezone, Svesrpski kup u Trebinju.

Naši ljudi u Republici Srpskoj i sve ono što nas kroz rukomet spaja je toliko važno i veliko da se ne sme zaboraviti, čime je ovaj Kup danas 4. osvojen trofej ove sezone. Prezadovoljan sam zaista, ali nije bilo lako. Imali smo u početku i finansijskih problema, počeli sa jednim sastavom, u međuvremenu promenili 10 igrača. U tom momentu sam i odlučio da teška srca napustim reprezentaciju da bih mogao da se posvetim samo klubu i da probamo da napravimo ovo što smo napravili. Presrećan sam i hvala mojim momcima koji su me trpeli sve vreme da bismo na kraju zasluženo slavili na svim frontovima", istakao je Rojević.


Pre početka meča od rukometa se oprostio 41-godišnji Ivan Distol koji je primio uramljeni dres od sportskog direktora Dinama Stojana Radanovića.

Klupska rukometna sezona u Srbiji je gotova, a uskoro kreće juniorsko Svetsko prvenstvo gde četa Đorđa Teodorovića ima velike ambicije posle bronze na EP prošle godne u Portugaliji.

KUP SRBIJE - FINALE (REVANŠ)

Nedelja

Dinamo Pančevo - Vojvodina 31:30 (15:17), prvi meč: 22:28



tagovi

RK Dinamo PančevoRK VojvodinaKup Srbije u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara